HTML

Szabad ötletek

Mániáim, ötleteim megosztása. Hátha lesz valami belőlük.

Archívum

Hajléktalanok mint szelektív hulladékgyüjtők

2009.06.06. 12:01 bandiko

 Nem tudom, mostanában is így van-e, de nem olyan régen társasházak Pesten még lezárták a szeméttárolót. A fő ok az volt, hogy a kukatúrók ne férhessenk hozzá: mert széttrúják, mocskot hagynak stb. Páldául abban a társasházban, ahol laktunk, az ajtónyitó elérhető volt kívülről egy bottal, és be lehetett jönni a kukákhoz. Ezért aztán áttették a kapcsolót egy elérhetetlen helyre.

Ugyanebben a társasházban a kultúremberek hétvégenként lelkesen vitték (kocsival persze, éljen a környezetvédelem) a szelektív gyüjtőkbe a szemetet. Az valahogy nem jutott eszükbe, hogy a legjobb szelektív hulladékgyüjtők, így a legkörnyezetbarátabbb embertársaink a kukatúrók.

Eddig is szelektíven gyüjtötték a kartonpapírt, a visszaváltható üvegeket, meg az újrahasznosítható, értkesíthető szemetet.

Mi lenne ha segítenénk nekik? Ha például kiskocsival bejárható körzetenként lenne egy MÉH. Ha a házakba bemehetnének a gyüjtők, esetleg a megbízhatóbbak kulcsot kapnának. Ha a lakók szelektíven gyüjtenék, nem összevissza dobálnák ki. Ha nem kukatúróknak hívnánk őket, szelektív hulladékgyüjtőknek. Környezetvédelmi munkatársnak.

Embertársaink akarják gyűjteni a hulladékot. A lakóknak megéri, ha a gyűjthető szemetet elviszik, mert kevesebbet kell fizetni a kukásoknak. Kevesebb ömlesztett szemét keletkezik, kevsébé terheljük a szemétlerakókat. Mindenki jól jár.

Szólj hozzá!

Címkék: gyűjtés környezetvédelem hulladék szelektív szegények

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr551166353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása